A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Kiderült minden információ az olcsó Xiaomi 5A-ról, amikre eddig kíváncsiak voltunk

2017. október 17. - xiaomifan

Xiaomi Redmi 5A

Végre valahára megjelent a Xiaomi várva várt olcsó mobilja! A Redmi 5A átveszi a tavalyi évben elindított Redmi 4A irányvonalát. Bár sokaknak lehet nem lesz megkönnyebbülés, de a gyártó úgy gondolta, hogy megmaradnak a jól bevált hardvernél, így nem igazán újítottak e téren, néhány apróságot leszámítva. 

Xiaomi Redmi 5A

 

Jelentkezünk az új válogatásunkkal, ahol remek Xiaomi termékeket szedtünk össze Nektek!

 

A Redmi 5A ugyanúgy megmaradt a kis méretnél, tehát a 4A-ból ismert 5 colos kijelzőt kapjuk itt is. Szerencsére a méret a súlyra is pozitív hatással van, a mérlegen 137 grammot nyom a 14 x 7 x 8.4 centiméteres fém ház. Ugyanis a készülék hátulját az antennacsíkokon kívül fém borítja. A dizájn majdnem maradt a régi, leszámítva, hogy a hátlapi kamera már nem töri meg az antenna csík vonalát, hanem az antenna felett foglal helyet együtt a LED-es villanóval. A hátlapi hangszóró a szokásos rácsozott formát kapta, a készülék hátuljának alsó részén.

A Redmi 5A már említett 5 colos, HD felbontású (1280 x 720 pixel) kijelzőt kapott. A készüléket az elődből ismert négy magos Snapdragon 425 processzor hajtja, amely 1,2 GHz-es, megtámogatva egy Adreno 308-as GPU-val. A memória maradt  2 GB, emellett 16 GB bővíthető belső tárhelyet kapunk.

A hátlapon egy 13MP-es érzékelővel rendelkező kamerát kapunk, PDAF-el és LED vakuval. Az előlapi érzékelő 5 megapixeles. Az elődhöz mérten egy hangyányit kisebb akkumulátort szereltek bele, 3.000mAh kapacitású telepet kapott, ami a Snapdragon 425 alacsony fogyasztásának köszönhetően nem kell majd olyan sűrűn tölteni.

A fejlesztés nem állhatott meg csak úgy. Így az 5A már Android Nougat alapú MIUI 9-et futtat. A jól megszokott DUAL SIM támogatás is megmaradt, így egyszerre két NANO SIM kártyát használhatunk, illetve ha MicroSD kártyával szeretnénk bővíteni, akkor le kell mondanunk az egyik SIM foglaltról. A készülék várhatóan 90$-os áron fog nyitni.

 

Csatlakozz hozzánk, legyél te is Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr9713002718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása