A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 6 Pro teszt - Mindenhol megállja a helyét

2019. június 24. - xiaomifan

xiaomi_redmi_note_6_pro_3.jpg

Amikor megjelent a Xiaomi Mi8 után az újabb középkategóriába pozícionált Redmi Note 6 Pro, akkor eldöntöttem, hogy beszerzek egyet. Így esett a választás egy fekete színű, Global verziós, azaz Magyar nyelvű menüvel és B20-as 4G támogatással (hogy a hazai hálózatokkal se legyen gond) rendelkező 3GB/32GB-os modellre.

A Redmi Note széria rövid időn belül annyira sikeres lett a kezdetek óta, hogy talán ezzel sikerült megalapoznia a jövőjét a Xiaominak a hazai piacon. Még mindig nagyon sokszor találkozok ismerősökkel, akik egy Note 4 vagy Note 3 Pro készüléket használnak. Érthető a ragaszkodásuk, hiszen a megjelenéskor induló alacsony árával a konkurenciához képest remek választás volt a korábbi széria is. Teljesítményükkel, sebességükkel a mai napig nincs probléma. Ezt tanúsíthatom, én is vettem anno magamnak egy Xiaomi Redmi Note 3 Pro mobiltelefont, ami most is megvan, csak már a család egy másik tagja használja azt.

 

Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Kicsomagolás

A mobiltelefon a már mondhatni ismerős dobozban érkezett meg, a már ismerős narancssárga fedél és hófehér belső párosítással. Egyszerű, letisztult, semmi sallang. A doboz külsején az egyik fontos felirat: „Global Version” az, amit már fentebb említettem. A fedelet leemelve a főbb specifikációkat tartalmazó fólia található a telefon kijelzőjén. Maga a mobil pedig egy magasított kis tálcán csücsül, alatta a szokásos kiegészítők. Még mindig a megszokott microUSB kábel, 5V 2A teljesítményű adapter, a leírás mellett egy SIM tű és egy sötétszürke, átlátszó szilikon tok van a dobozban, fülhallgatót ne is keressünk. A kijelzőre felhelyezett fólián azok a fontosabb adatok láthatóak, amiért szeretjük a Note szériát. Nagy kijelző, a mi esetünkben 6.26 col és 4000mAh kapacitású akkumulátor, de a legfontosabb dolog, ami a fém házban van, az pedig a Snapdragon processzor.

redmi note 6 pro

A Redmi Note 6 Pro a fekete eleganciával, hűvös fém házával igazán férfias modell lett. A gyengébbik nem számára készült belőle rózsaarany és egy, véleményem szerint nagyon jól eltalált színvilágú kék verzió is. Jó kézbe fogni a telefont, a sarkak íveltek, a hátlap oldalai kerekítettek, a telefon széléhez képest, nem egy egybeolvadt előlapot kapunk, ugyanis a kijelző egy kis szigetet kapott. Utóbbi jó ötlet volt. Így a telefont kézbe fogva a középső és mutatóujjunk sem téved a kijelzőre még véletlenül sem, köszönhető ez annak, hogy nem nyújtották ki teljes egészében a kávákat. A notch természetesen itt is megtalálható, ahogyan a mostani trendeknek megfelelő modellek mindegyikén. Egyesek szeretik, és körülbelül ugyanennyien meglennének nélküle is.

A Note 6 Pro 182 grammot nyom a fém háznak köszönhetően. A 15.79 x 7.63 x 0.82 centiméteres méret pedig már átlagosnak mondható a phablet kategóriában. A notchos kijelzőnek köszönhetően nagyobb kijelző/előlap arányt kapunk. Így egy 6.26 colos, 19:9 képarányú és 2280 x 1080 pixel felbontású IPS kijelző került a telefonba. Körbejárva a mobilt, először is az előlapon található dupla kamera szúrhat szemet, ami 20+2 megapixeles felbontással rendelkezik, mellette pedig egy fehér színű értesítési LED kapott helyet. Nagyon köszönjük a Xiaominak, hogy meghagyta a 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozót és az infra portot is, ami a készülék felső élén található egy másodlagos, zajszűrő mikrofon társaságában.

Baloldalon a hibrid SIM álca, ami két nanoSIM vagy egy SIM és egy microSD kártyát képes fogadni. Jobbra került a ki/be kapcsoló gomb és a hangaerőszabályzó. A minőségük tökéletes, nem lötyögnek, és határozott nyomásponttal rendelkeznek. A telefon alján a microUSB port mellett találjuk a hat-hat furatból álló hangszóró és mikrofon párost.

A hátlap teljes egészében fémből készült. Megmaradt a Mi A2 Lite-ból ismerős kameraelrendezés. A 12 és 5 megapixeles optika között egy kéttónusú LED villanó található. A kör alakú ujjlenyomat olvasó a ház síkjából kissé süllyesztve található. Nem kapott fényes peremet a kör alakú szenzor, így egyáltalán nem hivalkodó a telefon hátulja. Sőt, így sokkal szebb lett, ha tehetném nem is használnék hozzá semmilyen tokot sem.

 

Xiaomi Redmi Note 6 Pro - A nagy próba

 

A bekapcsolást követően már a jól ismert Xiaomi féle MIUI felület fogad minket. Nem hiába kedvelik olyan sokan ezt az Android rendszerre szabott felületet, hiszen a Xiaomi nagyon sok hasznos extra szolgáltatást pakolt bele. Egyszerű, de mégis átlátható felületet kapunk. Amint bekapcsoltam a mobiltelefont, jelezte, hogy elérhető már a legújabb MIUI Global 10 is, így gyorsan letöltöttem a frissítést. A legnagyobb megjelenés béli változás az értesítési sávon és az alkalmazásváltó felületen vehető észre. A hangerőszabályzó kicsit az iOS rendszerben található verzióra hajaz és az alkalmazásváltóban az eddigi lapozható sémát felváltotta a vertikálisan görgethető megoldás, amivel egy pöccintéssel kihúzhatjuk oldalra az ablakokat, azaz bezárhatjuk az adott alkalmazást. Kicsit módosultak a gombok, kerekebbre szabtak egy-két megjelenő ablakot és újabb témákat is választhatunk. A szoftverben is történtek változások, így a rendszer jelenleg Android 8.1.0 alapon fut.

A Redmi Note 6 Pro kijelzője noccsos, akárcsak a Xiaomi Mi A2 Lite is. A 6.26 colos kijelzőn 2280 x 1080 pixel zsúfolódik össze. Az IPS panelnek köszönhetően jók a betekintési szögek, a minimum fényerő kellően mértékben lecsökkenthető, így még éjszaka sem zavaró, a maximuma pedig kellően erős. A nagy kijelző ellenére nem lett olyan méretes a mobiltelefon. Már megszoktuk ezt a méretet a phablet kategóriában.

A rendszersebességgel nincs gond, minden gördülékenyen fut. A Redmi Note 6 Pro választható 3GB/32GB és 4GB/64GB-os kiszerelésben is. Én a kisebb verziót választottam, így a 32GB tárhelyből 21GB használható fel szabadon. A hibrid SIM tálcán természetesen használhatunk két nano SIM kártyát vagy egy SIM és egy microSD memóriakártyát egészen 256GB-os méretig. Én egy 64GB-os Samsung microSD kártyát szoktam használni, ami az UHS-3 sebességnek köszönhetően kellően gyors, viszont ennek ellenére nagyon jó áron szerezhető be. Jó párosítás ez, olcsó és gyors.

xiaomi_redmi_note_6_pro_2.jpg

Míg a Xiaomi Mi A2 Lite a Qualcomm Snapdragon 625, addig a Note 6 Pro már a Snapdragon 636 processzort kapta meg. A 8 darab Kryo 260 mag 64 bites, 14 nanométeres gyártástechnológiával készül, maximális órajele 1.8GHz. Nem csak papíron látható, de érezhető is a különbség a két telefon között. Lefuttattuk a már megszokott benchmarkokat is, amivel az AntuTuban 114877 pontot kaptunk, amivel egy igazán jó középkategóriás helyet szerzett meg a kis Note 6 Pro. A Snapdragon 636 jól teljesít játékok közben is. Az Asphalt 9 HIGH beállításon is gördülékenyen futott és a PUBG Mobile verziója Balance beállításon engedte futtatni a játékot.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro Xiaomi Mi A2 Lite ELEPHONE U PRO ELEPHONE S8
Processzor Snapdragon 636 Snapdragon 625 Snapdragon 660 MediaTek Helio X25
Kijelző felbontása 2280 x 1080 2280 x 1080 2160 x 1080 2560 x 1440
Antutu 7.0.4 114877 78280 139814 105665
GFX Bench T-rex FPS 34 FPS 21 FPS 48 FPS 25  FPS
GFX Bench Car Chase FPS 5.9 FPS 3.4 FPS 8.6 FPS 4 FPS
Geekbench 4.0 Bench Single/Multi Core 1335/4901 796/4262 1627/5857 1007/4714

 

Természetesen Global Version készülékről beszélhetünk, azaz a Xiaomi a Global Version modelleket az európai piacra is felkészítik. Így természetesen támogatott a rengeteg hálózat mellett a B20-as, 800MHz-es LTE is. Ezáltal nem csak a 4G válik elérhetővé, de még vidéken sem lesz problémánk a lefedettséggel. WiFi-ből ismeri a 2.4 és 5GHz-es 802.11a/b/g/n frekvenciákat, és már az új Bluetooth 5.0 kapcsolatot kapta meg, tehát minden megvan benne, amire csak szükségünk lehet. GPS, Glonass és BeiDou műholdakat is lát. A pozícionálás gyors és stabil, navigációra tökéletes. A WiFi sebességre sem lehete panaszunk, a 2.4GHz-es frekvencián hozta az 55mbps, az 5GHz-en pedig alulról karcolta a 300mpbs sebességet.

A MIUI rendszerben nincs alkalmazásmenü, megkapjuk a Google féle alap alkalmazásokat, a YouTube, Fotók, Play appok és társaival egyetemben. Viszont emellett kapunk pár Xiaomi féle szoftvert is, mint a Mi Drop, a Mi Távirányító alkalmazás, amivel az infravörös porton keresztül vezérelhetjük a televíziót és van Biztonság app is, ami ellenőrzi az alkalmazásoka és kitisztítja a cachet. Van zene és videó lejátszó és kapunk fülhallgatóval antennaként működő FM rádiót is. Az ujjlenyomat olvasó jó helyre került, nem kell másodpercekig keresgélnünk az ujjunkkal a helyét. Nem kapott fényes peremet, teljesen beleolvad a hátlap fekete világába. Érzékenysége jó, pontos, pár tized másodperc alatt feloldja a készüléket.

 

Xiaomi Redmi Note 6 Pro – Kamera

 

A Note 6 Pro előlapjára egy 20+2 megapixeles előlapi kamera került, így a szelfiket már elég jó minőségben készíthetjük el. Az előlapi kamerák mellé nem került vaku, ezt a telefon a kijelző felvillanásával váltja ki. Az előlapi kamera nagyon gyors, azonnal fokuszál. Van intelligens mód is, amely beállítja a legmegfelelőbb kompozíciót a kép elkészítéséhez, de emellett vannak olyan funkciók is, mint az arcvékonyítás, nagy szem effekt, tónus kiemelés is. Egyszóval tökélyre fejlesztették a szoftvert a szelfizni vágyók igényeihez.

A hátlapon is két kamera található, amelyek mellett egy kéttónusú LED villanó is helyet kapott. A fő szenzor egy 21 megpixeles f/1.9 rekeszértékkel rendelkező optika, a másodlagos kamera egy 5 megapixeles szenzor f/2.2-es rekeszértékkel. Az elkészített képek nappali fénynél tökéletesek a kategóriában. A vonalélesség jó, a fehér részek nem annyira hajlamosak kiégni, kromatikus aberrációval sem nagyon találkoztunk. Az éjszakai képek is még az elfogadható kategóriába esnek. A Note 6 Pro videót FullHD felbontásban, azaz 1920 x 1080 pixeles felbontással képes rögzíteni 30fps 16mpbs bitrátával. Szerencsére van képstabilizálás is, ami tökéletesen működik, hangot pedig 192Kbps bitrátával rögzít.

A Redmi Note 6 Pro egy 4000mAh kapacitású akkumulátort kapott, azaz a gyártó visszatért a nagyobb mérethez. A teszt alatt kétnaponta tettem töltőre a készüléket, így ezzel sem lesz gond. A csomagban mellékelt 5V 2A teljesítményű adapter 2 és fél óra alatt töltötte fel az akkumulátort 10%-ról teljes kapacitásra. Azonban sok helyen lehetett hallani, hogy a Xiaomi végre engedélyezte a QC3.0 kompatibilis gyorstöltést. Így a BlitzWolf töltőmhöz nyúltam és a következő töltéskor megnéztem, hogy tényleg támogatja ezt a technológiát. A hír igaznak bizonyult, így már 9V 1.5A teljesítményt vett fel a készülék, amivel 1,5 órára csökken a töltési idő. Ez mindenképp jó hír azoknak, akiknek fontos, hogy mobiltelefonjukat minél hamarabb tele pumpálhassák energiával, hogy aztán újra útnak indulhassanak vele.

xiaomi_redmi_note_6_pro_1.jpg

A Xiaomi Redmi Note 6 Pro mindenféleképpen megéri az árát. A kamera domborít a kategóriában, a processzor gyors, gördülékeny használatot tesz lehetővé, az akkumulátor kapacitása pedig több, mint elegendő. A jelenlegi 179.99$-os ár, azaz 52.000 forint nagyon csábító. Aki egy régebbi Note modellről vált vagy most szeretne egy újabb mobiltelefont vásárolni, azoknak ajánlott a Redmi Note 6 Pro beszerzése, hiszen egy remekül összerakott középkategóriás mobiltelefont készített a Xiaomi. A virtuális bevásárlókosárba téve, a rendelési adatoknál válaszd ki az EU Priority Line szállítást, amivel áfa és vámmentesen rendelheted meg.

Ha a legújabb Redmi Note 7 mobiltelefonra vágysz, akkor már a Magyar menüvel ellátott, B20-at támogató Global Version is elérhető 143$-os áron, ami az EU Priority Line szállítással szintén áfa és vámmentesen rendelhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr3014909028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása