A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Xiaomi Mini Trimmer teszt, a szükséges plusz

2019. június 11. - xiaomifan

xiaomi_orrszornyiro.jpg

Nem azt mondom, hogy minden kiegészítőm esetében csak a Xiaomi termékeit nézem meg elsősorban. De, ha van alternatívája a gyártónak egy termékre, akkor bizony mérlegelek, hogy a nagy kínaitól vagy egy kisebb gyártótól szerezzek be egy kiegészítőt.

Szerencsére vannak olyan helyzetek, amikor egy olcsóbb termék esetében egy hangyányival nagyobb pénzmennyiség ráfordításával, sokkal jobb minőséget kaphatunk. A jelen teszt inkább készül a férfi olvasóknak, mint a szebbik nem tagjainak, hacsak nem épp egy hasonló terméket szeretnének beszerezni párjuknak és kíváncsiak, hogy mit tud nyújtani a Xiaomi ezen a téren. Ne kerülgessük tovább a forró kását, most a Xiaomi orr és fülszőr nyíróját próbáltuk ki!

 

Xiaomi orrszőrnyíró - Kicsomagolás

Nem annyira intim dolog, de az ember nem szokott mindennap az orrszőréről értekezni. De mivel férfiember lévén nekem is elkél ezen a területen a segítség, így beszereztem a Xiaomi termékét. Egyben orr és fülszőr nyíró, de engedjék meg, hogy én most az előbbiként említsem a továbbiakban.

A toll méreténél kisebb termék egy kis fekete színű dobozban érkezett meg hozzánk. A vákuumszorítás erejétől lassan kiengedő alsórészen maga a termék és egy kínai nyelvű utasítás található. Gyakorlott műszaki termék ismerőként ezt a leírás jobb kézzel a ball vállam fölött el is engedtem. A 1.65 x 1.65 x 12.90 centiméter méretű, henger alakú test teljes egésze fémből készült, matt fekete festést kapott, ami nagyon minőségi termék benyomását kelti. Még a fejet védő sötétszürke kupak is fémből készült.

Az alján található a be/ki kapcsoló gomb, aminek felülete gumírozott borítást kapott. A felhasznált anyagoknak és a minőségi összeszerelésnek köszönhetően vízálló. Természetesen elemmel működik, ezt sajnos nem mellékelték a csomagban. Meglepetésemre nem a nagyobb AA, hanem a kisebb AAA méretű ceruzaelem való bele. Ehhez az alsó részt kell lecsavarnunk és behelyeznünk azt. Ezek után már csak az alján található gombbal be is kapcsolhatjuk.

A kupak alatt találjuk meg a fejet, amiben 420J2 minőségű acél pengék kaptak helyet. Fő tulajdonságuk, hogy tökéletesen ellenállnak a korróziónak. A hengeres fémtest és a fém fej közötti fekete nyak rész műanyagból van. Erre azért volt szükség, mert így könnyedén levehetjük a fejet és kitisztíthatjuk azt. Az óramutató járásával ellentétesen 15 fokkal kell eltekerni és el is távolíthatjuk, így elő is bukkan a motortól az acél fejekig futó műanyag szár.

20181029155958_41072.jpg

 

Xiaomi orrszőrnyíró – A nagy próba

 

A faék egyszerűségű terméket csak be kell kapcsolnunk és már használhatjuk is. Biztos sokaknak van olyan emléke, amikor a nagyszülők vagy szülők mentek a lengyel piacra nézelődni. Ebből az időszakból van a családban egy szintén elemes orrszőrnyíró. Sokáig nem volt használva, hiszen az nem vág, hanem tép, de teszi mindezt olyan intenzitással, hogy azt az ellenségeimnek sem kívánom. Ezzel szemben a Xiaomi olyan játszi könnyedséggel birkózik meg az ellenséggel, hogy csak az apró percegő hangot halljuk, ahogy likvidálja azt, amire hivatott. Nem hiába, hiszen a kis motor 10000 fordulatot képes tenni percenként!

20181029155958_49186.jpg

Hosszabb használat után, legalábbis én próbálgattam, hogy a tesztidőszak alatt milyen működés közben, mennyire könnyen lehet be/ki kapcsolni és hosszú használat után mennyire melegszik fel a fém fej a forgó pengéktől. Surlódás természetesen van, mint minden ilyen esetben. De azt vettem észre, hogy nem tudom olyan sokáig használni, hogy felmelegedjen. A kapcsoló gombbal nem tudjuk véletlenül működésbe hozni, ugyanis az elég mélyen ül, így nyugodtan bedobhatjuk az utazótáskába is az eszközt, kizárt a véletlen bekapcsolás.

Dolgunk végeztével egyszerűen kirázhatjuk a fejből a levágott szőrszálakat, vagy ha többször használtuk már, akkor ajánlott eltávolítani a fejet úgy kitisztítani vagy akár folyóvíz mellett kimosni azt. A Xiaomiban most sem kellett csalódnom, ezen a terepen is megállja a helyét a gyártó, így nyugodt szívvel tudom ajánlani a terméküket, amit most 15.99$-ba kerül.

A Xiaomi orr és fülszőr nyírót itt találod meg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr2314888548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása