A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Odatette magát a Xiaomi! Egy igazi csúcsmobil lett a Xiaomi Mi 8, a piac legalacsonyabb árcédulájával!

2018. július 23. - xiaomifan

144517s0va33zff43g4xta_thumb.jpg

Pár napja számoltunk be arról, hogy végre valahára kapható a Xiaomi legújabb táblagépe, a Mi Pad 4A Xiaomi pedig végre, hosszú várakozás után kiadta a Xiaomi Mi 8 okostelefonjának B20-as változatát, ami azt jelenti, hogy már támogatja a gyors B20-as LTE-t is, amivel itthon gond nélkül internetezhetünk a villámgyors 4G kapcsolaton, de a vidéken élőknek sem kell panaszkodniuk a lefedettség miatt. 

A Xiaomi mindig is a verhetetlen minőségű és emellett jó ár/értékkel rendelkező készülékeiről volt ismert. Nem hiába élt meg a mobiltelefonos ága ennyi szériát és a sikere máig is töretlen. Nem is volt olyan régen, amikor bemutatták a legújabb készüléküket, a Mi 8-at, ami már a Qualcomm legújabb processzorát használja, így nyers erőnek nem leszünk híján.

Ha most kellene választanom, hogy milyen új generációs telefont vásároljak, akkor a legújabb OnePlus 6 és a Xiaomi Mi 8 lenne az a két versenyző, akik között mérlegelnék. Egy közös bennük, amit nem lehet kikerülni, ez pedig a sokak által kedvelt vagy épp lenézett notch.

144513fgsksios52gssiw1_thumb.jpg

Igen, a Xiaomi is felült arra a vonatra, amit az iPhone X indított el és amiről nagyon megoszlanak a vélemények. Kell vagy teljesen felesleges fícsör? Egy biztos, hogy ezzel a lehetőséggel még jobban ki lehet használni a telefon előlap és kijelző arányt, így kaphatott az új Xiaomi készülék is 6.21 colos kijelzőt, ami FHD+ felbontást kapott, azaz több pixel terpeszkedik, illetve zsúfolódik a kijelzőre, mint a 40 colos tévémen. Ez a 2248 x 1080 képpont egy AMOLED megjelenítőn kapott helyet, tehát a feketék tényleg feketék lesznek a kijelzőn és természetesen kapunk Always On módot is.

xiaomi-mi-8-2-805px.jpg

Óriási számítási kapacitás és gyors alkalmazásfuttatás? Igen, a Qualcomm Snapdragon 845 a gyártó új chipje, ami a legújabb Kryo 385 magnak köszönhetően hihetetlen teljesítményre képes. A 8 magos processzor 2.8GHz-en pöröghet maximálisan, a grafikai feladatokért az Adreno 630 felel. A Mi 8 azzal robbantott nagyon, hogy a megjelenéskor elérhető AnTuTu benchmark-ban 300.000 feletti pontszámot ért el, ami hihetetlenül magas érték.

antutu-mi8.jpg

A memóriát sem spórolták ki, így a legkisebb verzióban is 6GB áll a rendelkezésünkre, tárhelyből pedig 64GB-ot kapunk. Ezen kívül 2x2 MIMO Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4/5GHz-es WiFi-t kapunk, a Bluetooth verziója már 5.0 és a pozícionálást a GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, Qzss képes antenna rendszer segíti. Sokaknak jó hír lehet, hogy NFC támogatást is kapott a készülék.

A telefon előlapjára egy 20 megapixeles kamerát építettek, a hátlapon pedig a DxOMark tesztjében a Galaxy S9+ készülék minőségével azonos pontszámot kapott, két 12 megapixeles szenzor került, így a képminőségre nem lehet panaszunk.

150036j0krrfirla05z0qq_thumb.jpg

Természetesen ujjlenyomat olvasó is található a készüléken, de az előlapra még egy infravörös szenzort is beépítettek, ami segíti az arcazonosítást. Két nanoSIM kártyát kezel a készülék és nem hagyták ki azt a ziccert sem, hogy ne támogassa a nálunk is használt B20-as 800MHz-es LTE-t, így vidéken is mindig lesz internetünk és a 4G kapcsolaton is száguldhatunk. Az akkumulátora 3400mAh kapacitású, ami elsőre kevésnek tűnhet, de az erős Snapdragon 845 processzor nem csak hihetetlen gyors, hanem alacsony fogyasztású, így energiatakarékos is.

150952wzpy6ps533s8zx86_thumb.jpg

A csúcs telefonok között tarthatjuk számon a Xiaomi Mi 8-at, de szerencsére nem kell horribilis árcédulával számolnunk. A 6/128GB-os verzió jelenleg 489.99$-ba kerül, ami odapirít a konkurencia termékeinek. 

A Gearbest egy akció keretében, az első 2000 vásárlónak most egy Xiaomi Mi Band 3 okoskarkötőt is mellékel a telefonhoz.

Ha megtetszett a Xiaomi Mi 8, itt találsz bővebb információt a készülékről

 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Csatlakozz hozzánk, legyél te is a Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr6014112787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása