A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Lámpa és külső akkumulátor egy elegáns termékben - Xiaomi elemlámpa teszt

2018. június 01. - xiaomifan

20171120140124_80500_eredmeny_eredmeny.jpg

Egy power bank mindig jó szolgálatot tesz, ha épp úton vagyunk és fel kellene töltenünk a lemerült telefonunkat. De ezek a power bankok már olyan unalmasak, persze nagyon jó, hogy vannak, mert sok kellemetlen helyzettől menthetnek meg. A Xiaomi-nál gondoltak egyet és olyan elemlámpát készítettek, aminél nem kell az elemekkel bajlódunk, hanem USB portról tölthetjük fel azt. Ez hozta magával azt az ötletet is, hogy ha már egy akkumulátorról üzemelő elemlámpát készítenek, akkor az lásson el más funkciót is. A mi esetünkben legyen elemlámpa, de ha szükség van rá, a világításra szolgáló energiát felhasználhassuk a telefonunk töltésére is, így született meg a Xiaomi minimalista design-nal létrehozott elemlámpája.

Önmagában úgy illetni ezt a terméket, hogy csak egy elemlámpa, nem épp a legmegfelelőbb definíció. Korábban nézegettem pár elemlámpát, mert szerettem volna itthonra, hiszen bármi történhet, de a Xiaomi termékénél jött el újra az az érzés, hogy ez kell nekem!

 

Kicsomagolás

p1010296.JPG

Nem csak a termék lett minimalista, hanem a csomagolás is. Egyébiránt ezt is szeretem a gyártóban, hogy soha sem bonyolítja túl ezeket a dolgokat és inkább az egyszerű, de nagyszerű vonalat követi.

p1010301.JPG

p1010303.JPG

p1010306.JPG

A termék egy kis hengerszerű átlátszó kapszulában érkezett meg hozzám. A külsején csak egy körben átragasztott rövid specifikációt találunk. Vízszintesen felnyitva a tetejét egy kis microUSB kábelt találunk, amivel a lámpát tölthetjük, illetve a lámpáról a telefonunkat, egy csuklópánt is része a csomagnak és természetesen a teljesen fémből készült 103 gramm tömegű lámpa.

p1010313.JPG

p1010309.JPG

p1010311.JPG

Az alumínium ház teljesen henger alakú. 12 centiméter hosszúságú és 2.5 centiméter átmérőjű. A markolatot fehérre festették, a lámpa elejének be/ki kapcsoló része, amivel a fényerőt is szabályozni tudjuk, matt ezüstszínben pompázik. A lámpa vége a legérdekesebb, itt kapott helyet a töltésére szolgáló microUSB port, mellette egy apró LED-del ellátott gomb, ami töltés közben különböző színekkel jelzi nekünk az akkumulátor kapacitását. Alattuk a szabványos USB port foglal helyet, így telefonunk kábelével, legyen az microUSB, Type-C vagy éppen Lightning, tölthetjük fel készülékünket. Az akkumulátorának kapacitása 3350mAh, ez valószínűleg egy 18650 típusú telep. 5V 1A teljesítménnyel tölthetjük fel és szintén 5V 1A teljesítménnyel tölthetjük róla az eszközeinket.

p1010332.JPG

Gyorsan be is fűztem a puha gumiból készült csuklópántot, amin ugyancsak megtalálható a gyártó logója.

 

A nagy próba

 

A kis visszajelző LED töltés közben három színben képes világítani. Piros, ha alacsony a töltöttség, sárga, és zöld színnel villog, ha még folyik a töltés. Ha pedig végzett, akkor elalszik a kis visszajelző. Ezeket a fényjelzéseket használja a lámpa akkor is, ha egy eszközt töltünk róla, ezekkel a fényekkel jelzi, hogy körülbelül mekkora az energiamennyiség, ami az akkumulátorában maradt.

p1010324.JPG

Amin meglepődtem, hogy a kis lámpa nem is olyan buta. Ha töltjük róla az egyik eszközünket, de szeretnénk használni a lámpát, hogy megnézzük mi mozgott mögöttünk a bokorban, akkor nem kell eltávolítani az eszközt róla, simán felkapcsolhatjuk, ilyenkor a töltés szünetel, majd amikor lekapcsoltuk, újra folytatja a töltést.

20171120140124_73313_eredmeny.jpg

Az elemlámpát az elülső rész eltekerésével kapcsolhatjuk be. Ahogy tekerjük, annál nagyobb fényerőre kapcsol, így állíthatjuk be a 11 fényerősségi módot, a maximális 240Lm fehér fényt produkál. Lencse távolságot nem tudunk állítani, így fix fókuszt kapunk. Fényereje kellően erős, a gyári adat 3W teljesítményt ír, illetve 216 percet írnak a működésre, legmagasabb fényerőn, amit hozzávetőlegesen hoz is a kis pilács. Ne nézzünk bele, szó szerint vakít. Ha a visszajelző fénnyel is ellátott hátsó gombot háromszor megnyomjuk, akkor S.O.S. jelzésre kapcsol, bár nem hiszem, hogy ezt sűrűn fogom majd használni, de ki tudja, merre visz még a sors.

1511158028149657_eredmeny.jpg

Először is teljesen feltöltöttem az eszközt a laptopomról, ami 3 órát vett igénybe. Kíváncsi voltam, hogy milyen teljesítménnyel tölt, ha rádugok egy telefont. Így a OnePlus 5T lett a kis lámpa tesztalanya és a már jól ismert USB tesztelő műszer. A gyári adatokat hozza a kicsike, 1A teljesítményt ad le töltéskor. A telefonom nem volt teljesen lemerülve, körülbelül 20%-on állt, amit a Xiaomi lámpájával 100%-ra tornáztam fel, de még maradt benne energia. így a Xiaomi Redmi 5 telefonhoz csatlakoztattam, amikor nem sokkal később leállította a töltést, így a kis Redmi csak pár százalékot kapott. Nem vagyok nagy fizikus, egy gyors számolást követően arra jutottam, hogy a névleges akkukapacitásából körülbelül 2700mAh az amit töltésre tud fordítani. Tehát, egy 6000mAh kapacitású telefont nem fog telepumpálni, de egy 3000mAh körüli készüléket egyszer fel lehet vele tölteni. Ezek után már csak annyi energia maradt benne, hogy 3 percig képes volt maximális fényerőn világítani, azután végleg lemerült.

p1010363.JPG

Természetesen kíváncsi voltam, hogy milyen a való életben használni az eszközt, így kimentem este a kertbe is és bár nem vagyok egy nagy profi elemlápa tesztelő, azért kattintottam pár képet működés közben.

p1010616.jpg

2 méterről

p1010614.jpg

5 méterről

p1010615.jpg

Távolságra körülbelül 50 méterre lehet "ellátni" vele, de egy-két fórumon megelőlegezték neki a 100 métert is. Arra nem elég, hogy a szomszéd faluba a párod jelezzen, hogy apa elment otthonról és szabad a pálya, de a mindennapi használat során szerintem bőven elegendő a teljesítménye.

Sajnos negatívumot nem tudok mondani a Xiaomi Flashlight-ról, bár egy azért lenne. Az akku kapacitás lehetne nagyobb is, de gondolom megvolt a miértje, hogy miért ezzel a mérettel szerelték a mérnökök. A 11 választható fényerősség jó dolog. Egy átlag embernek, mint nekem is, teljesen megfelel. Az, hogy a beépített akkumulátorát USB portról tölthetjük fel, külön pozitívum, így el lehet felejteni a boltba rohangálós elemvásárlásokat. Külön piros pont, hogy ha úgy adódik, akkor külső akkumulátorként is használhatjuk. Így, ha egy kirándulásra megyünk, akkor elég a Xiaomi elemlámpája, hiszen egyszerre két feladattal is megbirkózik, világít és még a vészesen alacsony akkumulátorszintünket is feljebb tornázhatjuk. Egy női táskában is helye van, még ha nem is az elsődleges funkcióját nézzük, de kis méretének és visszafogott külsejének köszönhetően mindig lehet rá számítani, ha a telefonunkat útközben szeretnénk tölteni.A külső pedig hozta a szokásos minimalista formát, ami nagyon jól néz ki. Szerencsére jelenleg 18.99$-ért vásárolható meg, de nem csak elemlámpát kapunk ezért a pénzért, hanem egy külső akkumulátort is.

1511138343081511765_eredmeny_1.jpg

A Xiaomi elemlámpája 18.99$-ba kerül

 

 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Csatlakozz hozzánk, legyél te is a Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr6914010270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása