A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Surge S2 - A Xiaomi új processzora, amivel új telefont is kapunk

2018. január 25. - xiaomifan

surge-s1-1.jpg

Majdnem egy év telt el azóta, hogy a Xiaomi útjáraindította a Mi 5C-t, egy okostelefont, amely mind itthon, mind pedig a nagyvilágban nem lett túl ismert, pedig a külsejével megalapozták a Xiaomi A1 útját. 

Sokan nem tudják, hogy a Surge S1, a Xiaomi saját fejlesztése volt. Gondoltak egy merészet és saját chip fejlesztésébe kezdtek, ami teljesítményben a  Snapdragon 625 alatt található, de sajnos a 28nm-es gyártástechnológia miatt nagyon energiaéhes lett. A Xiomi úgy látta itt az idő leporolni a chip gyártósorokat a szerződött partnereknél és belekezdett az S2 fejlesztésébe.

A kiszivárgott hírek alapján az új Surge S2-ért a TSMC 16 nm-es gyártósora fog felelni, így a processzor sokkal energiatakarékosabb lesz, mint az előző verzió Architektúrája szempontjából két, négy magból álló klasztert tartalmaz, az első négy A53-as, 1,8 GHz-es maximális órajelel, a második Cortex A73 mag 2,2 GHz-es frekvencián üzemelhet az számításigényes feladatokban.

csm_mali_g71_9adb756975_eredmeny.jpg

A GPU Mali-G71MP8, míg a támogatott memória típusok: LPDDR4 RAM és gyors UFS 2.1 ROM-okat is támogat. Mindez nagyon hasonlít a Huawei Kirin 960-hoz, amely kimagasló teljesítményt és megbízhatóságot tud felmutatni. Ha minden igaz, akkor nem lesz gyenge a Surge S2, hiszen ha a Huawei processzorához hasonlítják, ami az Antutu benchmark-ban átlagosan 139000 pont körül hoz, akkor nincs szégyenkezni valója a Xiaomi megoldásának.

Xiaomi Mi 6X, illetve a Mi A2 lehet az első készülék, amit a Surge S2-vel szerelnek majd! Épp ezért nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mikor fog bemutatkozni az új chip. A Xiaomi részt vesz a Barcelona Mobile World Congress 2018-en, így elképzelhető, hogy fellebbentik a fátylat a pletykált, Xiaomi Surge S2-ről, esetleg a Xiaomi Mi 6X-ről.

Nézz vissza hozzánk, hiszen naponta új akciókkal várunk!

 

Csatlakozz hozzánk, legyél te is Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr2213600439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása