A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Hivatalosan is elstartolt a mindenki által várt Mi A1 - megmutatjuk mitől olyan különleges

2017. szeptember 14. - xiaomifan

xiaomi-mi-a1-feature-image-orange.png

Elindult Indiában a Xiaomi Mi A1 forgalmazása. Hogy miért is jó ez nekünk? Hiszen a világ másdik legnépesebb országa nem kis távolságra van tőlünk. A Xiaomi pár napja bejelentette, hogy az Android One projekt keretében, amelynek célja, hogy a fejlődő országokban is elérhető árú okotelefonokat forgalmazzanak, hogy Amerikától, a Közel-keleten, Afrikán át Európába is, ezzel együtt hazánkba is elhozza az új készülékét. Az egyik legnagyobb űr, amit a gyártó nem tudott betölteni, az az európai piacra való betörés volt, amire bár voltak próbálkozások, és aminek nagyon sokan örültünk, hiszen a telefonjaik egyes típusaiból készítettek B20-as LTE-vel ellátott verziót is, amivel maradéktalanul kihasználhattuk kis országunkban a 4G hálózatot. Ez nem azt jelenti, hogy a 4G sebesség csak a B20-as 800MHz-es frekvencián működik, hiszen például a Telekom a 800, 1800 és 2600 MHz-es sávokat is használja, de sokak fejében ez ragadt meg, amikor hallották, hogy a Vodafone előfizetők csak ezen a frekvencián használhatják a maximális sávszélességet biztosító 4G lefedettséget. Az alábbi képen látható a B20-as frekvencia támogatása is.

mi-a1-vietnam-bands.jpg

Az A1 egy középkategóriás készülék. Lekerekített oldalélekkel formázott fém ház, ami az 5.5 colos FULL HD kijelzőt fogja közre, így a phablet kategória tagja. Az előlapon találjuk a szokásos érintőgombos hármast, a közelség és fénymérő szenzort és az 5 megapixeles kamerát. Memóriából és belső tárhelyből sem fukarkodtak, míg a RAM mennyisége 4 GB, addig a belső tároló 64 GB-os lett, amit természetesen memóriakártyával tovább bővíthetünk. Processzorból a Qualcomm megoldását, név szerint a Snapdragon 625-öt kapta, ami egy nyolc magos, maximálisan 2Ghz-en üzemelő CPU, Adreno 506-al. A vékony forma, ami a 15.54 x 7.58 x 0.73 centiméteres méretből fakad, 165 grammot nyom a mérlegen. Az egész telefon egy egyszerű, letisztult megjelenést kapott, ezért is szeretjük a Xiaomi-t. A hátlapon találjuk a dupla optikával rendelkező fotóapparátot, ami két 12 megapixeles optikából, egy széles látószögű és egy telefotó lencséből áll. Mellette a két tónusú LED villanó, illetve a szokásos kör alakú ujjlenyomat olvasó található. 

Sokaknak ismerős lehet a forma, hiszen egy az egyben a Xiaomi Mi5X a készülék alapja, a változás csak a szoftveren és a jóval több frekvencia támogatásában tér el.

xiaomi-mi-a1-796x398.jpg

Haladunk a korral, így már az USB Type-C csatlakozó található meg a telefon alján, amin keresztül tölthetjük a 3080mAh teljesítményű akkumulátort. Az extrák között megtalálható még az infra port, amit távirányítóként használhatunk. Ahogy korábban írtuk, a készülék természetesen támogatja a 800 MHz-es B20-as LTE-t. Ezen kívül Dual SIM támogatással rendelkezik. A készüléken érintetlen Android 7.1 fut, de év végén már megkapja a legújabb Android P verziót is. Így, aki egy módosítatlan rendszert szeretne használni Xiaomi készülékén, akkor most megteheti.

A Global verziót, azaz a magyarországi frekvenciát is támogató A1 telefont itt vásárolhatod meg

 

Egyelőre még csak Europre Registered szállítás használható, EU Express sajnos még nem, így nem 100$, hogy vám mentesen kapod meg a készüléket. Akinek ez fontos, várjon az EU Express szállításra. Ha változik a helyzet, beszámolunk róla nektek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr7712827910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása