A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Xiaomi Bip teszt - Egyszerűnek tűnhet, de a közel egy hónapos üzemidő és a tudása kiemeli a társai közül

2018. július 20. - xiaomifan

xiaomi-huami-amazfit-bip-nyito.jpg

A korábbi Xiaomi Amazfit 2 (Stratos) teszt után itt van az Amazfit és a Mi Band széria közé ékelődött kistestvér, az Amazfit Bip!

Mivel az első Mi band karkötőt nagyon szerettem, utána pedig az Amazfit Pace egy akkora ugrás volt, hogy hosszú ideig csak pislogtam, amit az Amazfit 2 úgy lekörözött a számtalan sporttevékenység analízissel, hogy majd lefordultam a székről. Most pedig itt van a Bip, a jól észrevett rést betömni kívánó színes kijelzővel, GPS-szel, pulzusméréssel és a nagyokból átemelt sok extrával. Így nemhiába, lehet azt hallani úton útfélén, hogy ha egy kicsit komolyabb Mi Band-re vágysz, akkor vegyél egy Bip-et! És ez teljesen igaz.

 

Kicsomagolás

 

p1010505.jpg

p1010506.jpg

A Bip egy kis fehér négyzet alakú dobozban érkezett meg hozzám. Nagyon erős és masszív, de mégis papírdobozról beszélhetünk, aminek a tetején az Amazfit nevet, a hátulján pedig az óra főbb adatait láthatjuk. Ha leemeljük a fedelet, azonnal az órát pillanthatjuk meg. Én a fehér verziót rendeltem meg, hiszen ahogyan a fekete is minden öltözékhez illik, így nemes egyszerűséggel a fehér is. És mivel eddig soha nem volt fehér színű órám, ezért kapva kaptam az alkalmon és megrendeltem életem első ilyen vekkerét.

p1010512.jpg

Teljesen minimalista stílus, mondhatni nagyon is Apple Watch fíling. A dobozból kibontva az óra elején egy fólia található, ami a működés közben látható kijelzőn megjelenő információkat imitálja. Tartozékokkal nem szórták tele csomagot, nincs is másra szükségünk egy okosóra esetében, mint a töltőjére, illetve esetünkben a töltő bölcsőre, ami USB végű csatlakozót kapott, így akár a laptopod portjához is csatlakoztathatod, hogy feltöltsd vele az órát.

p1010782.jpg

p1010783.jpg

Az óra nagyon könnyű és a kissé lekerekített négyzet alakú óramag csupán 18 gramm, ami a szíjjal együtt is csak 32 grammot nyom a mérlegen, olyan, mintha semmi nem lenne a karodon. A ház érzésre elég erős polikarbonátból van, ezt tanúsíthatom. Ugyanis egyik nap eléggé siettem és az ajtónak háttal fordulva nem azt nyitottam ki, hogy kilépjek rajta, hanem majdnem teljes erőből végigszántottam az ajtófélfa melletti fal részt az órával. Az órán semmi nem látszik, a fal pedig kapott egy alig észrevehető mélységű csíkot. Óra-fal 1:0. Az órán sehol egy illesztési hézag, olyan, mintha a benne található elektronikát körbeöntötték volna ezzel az anyaggal, valóban elég masszív az összeszerelés.
p1010702.jpg

Az előlapot természetesen az Amazfit logóval ellátott 1.28 colos és 176 x 176 pixeles kijelző foglalja el, amit egy fekete kerettel ellátott, oldalain lekerekített, azaz 2.5D Corning Gorilla Glass 3 üveg véd a karcoktól. Az óra megjelenítését tekintve nem lett olyan férfias, mint a Stratos. A Bip inkább egy fiatalos óra, amit bátran használhatnak nők és férfiak egyaránt.
p1010707.jpg

Xiaomi Amazfit Pace 2 (Stratos) & Xiaomi Amazfit Bip

p1020062.jpg

Jó ha tudod, hogy az óra nem rendelkezik SIM kártya foglalattal, se kamerával és nem telepíthetünk fel rá kismillió alkalmazást a Play áruházból. Ezzel most lehet, hogy sok ember kedvét elvettem az óra vásárlásától, de ez nem egy multimédiás mindenes, amit naponta kell töltenünk, hanem egy szerencsére aránylag olcsó óra, amit sportolásra találtak ki. Arra, hogy a beépített GPS+Glonass segítségével rögzítse, hogy merre futottál és, hogy több napig, sőt a gyártó szerint akár 45 napig is a társad legyen anélkül, hogy töltőre kelljen rakni.

1510197607854199_eredmeny_1.jpg

Szerencsére a Bip is megkapta azt a tulajdonságot, ami mondhatni egyedülálló a Xiaomi óráiban és amit a jóval nevesebb Garmin már használ egy ideje, ez pedig a transzflektív kijelző, ami olyan, mintha egy nagyon vékony tükör réteg helyezkedne el a kijelzőn megjelenő tartalom alatt, amely egyszerűen visszaveri a környezet fényeit, és ezt használja fel a kijelző megvilágításra. Azaz minél nagyobb a fény, annál jobban látható a kijelző is, tehát nem kell attól tartanunk, mint egy mobiltelefonnál, amit biztosan sokan átéltünk már, hogy próbáljuk a kezünkkel takargatni a kijelzőt a nyári napsütésben, hogy lássunk rajta valamit. Itt pont ez a jó benne, hogy minél jobban süt a nap, annál jobban világítja meg a kijelzőt, annál kontrasztosabb képet kapunk, így a nyári napsütésben is minden pontja jól látható a kijelzőnek. 
p1020060.jpg

 Az órán, jobboldalon a kijelző felébresztéséhez elengedhetetlen fő gombot találjuk, ami szerencsére nem lötyög, és határozott nyomásponttal rendelkezik, így a véletlen funkció kiválasztás vagy az menüből való esetleges véletlen kilépés szinte lehetetlen. Fehér óratokhoz természetesen fehér 22 mm-es szilikon szíj dukál. Nem is jó megfelelő a színválasztásra a hófehér jelző, mert inkább egy kicsit csúnyán hangzó, piszkos fehér, már-már szinte szürkébe hajló szín jellemzi, amitől szerencsére nem lesz annyira kirívó az óra, mintha egy hófehéren világító kütyü lenne.

p1010705.jpg

A gyártói adatok szerint IP68-as védettséggel rendelkezik, ami a nedvesség és por elleni védelem mellett 1.5 méteres mélységig garantálja a vízállóságát. A szíj szerencsére hasonlóan könnyedén eltávolítható az óratestről, mint amit az eddigi Xiaomi óráknál is megszokhattuk, tehát csak a rugós kart kell egy kicsit elhúznunk és máris kicserélhetjük egy nekünk tetsző pántra. A fekete csat, a borítással harmonizáló, szintén műanyagból van. Szíjjal együtt az óra hossza 24 centiméter, az óratok pedig 2,5 x 1,3 centiméteres dimenziókkal rendelkezik.

p1010711.jpg

p1010713.jpg

A hátsó rész már ismerős lehet, itt találjuk az optika pulzusmérő szenzort és a két, töltésre szolgáló érintkezőt. Igen, csak kettőt kapunk, míg a Pace és Stratos 4 csatlakozási ponttal rendelkezett, addig a Bip-en kettő található meg, hiszen csak a töltést kell vezérelnie, PC-vel nem tudunk kapcsolatot létesíteni vele, azaz nem másolhatunk rá fájlokat.
p1010709.jpg

 

A nagy próba

 246x0w.jpg

Egy gyors bekapcsolás, a Mi Fit alkalmazás letöltése Android és iOS rendszerű telefonunkra és már készen is vagyunk. Az első kezdeti beállításoknál szinte mindent engedélyeznünk kell a telefonunkon, Bluetooth, WiFi de még a GPS-re is szükségünk lesz, hiszen ez is kell az első konfigurációhoz. Természetesen a telefon és óra szinkronizálásakor meg kell adni nemünket, életkorunkat, súlyunkat és magasságunkat, hogy ezekből az adatokból jóval pontosabb méréseket végezhessen az óra.

Az órát Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztathatjuk telefonunkhoz illetve táblagépünkhöz. Talált is egy újabb szoftververziót, így le is töltötte azt és frissítette is a szoftverét a 0.1.1.36-os verzióra. International verzió, ami azt jelenti, hogy nem a hóember-pálcika karaktereket kell néznünk egész nap a kijelzőn. Ez fontos, hiszen ez az angol verzió, ami a nemzetközi piacra készült.

Nem hiába sportóra, hiszen használhatjuk futás, futópados edzés, kerékpár és séta mérésére is. (Természetesen a Stratos jelenti a „világmindenséget”, ha sporttevékenységekről van szó, hiszen ott akár foci, tenisz, de még úszás közben is képes követni és monitorozni a mozgásunkat.)

sportok.jpg

A menü felépítésé faék egyszerűre sikeredett, ahogyan átemelték a már-már kategóriát teremtő Pace-ből a rendszer tagoltságát. Ahogyan azt eddig is megszokhattuk a Xiaomi óráinál, a teljes navigálást az óra kijelzőjén keresztüli érintő és suhintó mozdulatokkal végezhetjük. A kijelző jól reagál, az érintéseket rendben veszi, nem kell bökdösni a kijelzőt, hogy reagáljon a parancsokra.

bip_gif_1.gif

Míg a Pace és Stratos 1.2GHz-es, kétmagos Ingenic M200S típusú processzort használ, addig a Bip-be egy MediaTek gyártmányú lapka került. Itt is a Xiaomi saját szoftvere fut az órán, mint ahogyan a Stratos-on is. A kis kijelző meghajtásáért felelős processzor jól teszi a dolgát és nagyon kevés energiával is beéri, hiszen a gyártó szerinti 45 napos üzemidő rengeteg. Szerencsére egyszer sem fagyott le vagy indult újra az óra, bár ilyesmit soha nem is tapasztaltam a Xiaomi óráival kapcsolatban

Típus Xiaomi Amazfit 2/Stratos Amazfit Bip Xiaomi Amazfit/Pace
20180313100234_52467_1_eredmeny.jpg 20180510141112_49443_eredmeny.jpg 20170803175959_52935_eredmeny_eredmeny.jpg
Felépítés Kerámia+polikarbonált Polikarbonát Kerámia+polikarbonált
Súly 60 gramm 32 gramm 54 gramm
Kíjelző Transzflektív OLED 1,34 hüvelyk 320x300 pixel Transzflektív LCD 1,28 hüvelyk 176x176 pixel Transzflektív TFT 1,34 hüvelyk 320x300 pixel
Processzor Ingenic M200S 1,2 GHz-es kétmagos processzor Mediatek Ingenic M200S 1,2 GHz-es kétmagos processzor
Memória 512MB 128MB 512MB
Belső tárhely  4GB 2GB 4GB
Akkumulátor 280mAh 200mAh 280mAh
Működési idő egy feltöltéssel 5 nap 45 nap 5 nap
Kapcsolat Bluetooth 4.0, WiFi Strava kompatibilis Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0, WiFi Strava kompatibilis
Bluetooth zenelejátszás Igen Nem Igen
Pulzusmérés Igen Igen Igen
GPS GPS + GLONASS GPS + GLONASS GPS + GLONASS
Vezetékes PC kapcsolat Igen Nem Igen
Mobiltelefonos kapcsolat Android 4.4+, iOS 9+ Android 4.4+, iOS 8+ Android 4.4+, iOS 9+
Mobiltelefonos alkalmazás Amazfit Watch Mi Fit Amazfit Watch
Vízálló 50 méterig 1.5 méterig Por és cseppálló
Ár jelenleg 169.99$ 59.99$ 109.99$

 

Menü

Ha az óralap kezdőképernyőjétől balra húzzuk az ujjunkat, akkor a napi időjárási adatokat láthatjuk. Ha ezen a ponton a kijelzőn felfelé húzzuk az ujjunkat, akkor láthatjuk a következő négy nap időjárási adatait. A kezdőképernyőn állva, lefelé húzva azt, láthatjuk, hogy éles-e a Bluetooth kapcsolat, megnézhetjük az akkumulátor töltöttségét és aktiválhatjuk a „ne zavarj” módot. Lefelé suhintva az alap képernyőn, a telefonunk által küldött értesítéséket jeleníti meg.

A kezdőképernyőtől jobbra haladva egy státusz pontot találunk, ami az adott napra mért eredményeket jelzi ki. Itt láthatjuk a megtett lépéseket, az utoljára mért pulzust, de itt tudunk azonnali mérést is indítani. Láthatjuk a megtett kilométereket, az elégetett kalóriát és, hogy mennyi időt ültünk egy helyben.

p1020675.jpg

Az aktivitás résznél a már említett négy sportolási mód közül választhatunk, amihez az óra bekapcsolja a GPS-t is, így követve nyomon, hogy merre futottunk, kerékpároztunk, sétáltunk.

p1020677.jpg

p1020704.jpg

Kapunk ébresztő funkciót, amivel be lehet állítani, hogy mikor kezdjen el rezegni az óra. A telefonos Mi fit alkalmazással tudjuk rögzíteni, hogy mikor ébresszen az óra. Ha ez megvan, a beállított időpont bekerül az óra választható ébresztései közé, amihez így nem kell újra a telefonos alkalmazáshoz nyúlnunk, hanem csak az órán kell engedélyezni azt. Az ébresztő rezgése se nem túl gyenge, se nem erős, így nem keltjük fel az ágyban mellettünk alvót sem, hiszen nem ad ki hangjelzést, csak a csuklónkon kezd el rezegni az óra a megadott időpontban.

p1020678.jpg

p1020705.jpg

Az időzítőt stopperként használhatjuk, amivel lehetőségünk van köridőt is mérni.

Az iránytű elengedhetetlen eleme egy sportórának, hiszen ha túrázni megyünk nem árt, ha kéznél van. Olyan extrákkal is ellátták, mint a szélességi és hosszúsági fokok megjelenítése szögpercre pontosan, de kijelzi a tengerszint feletti magasságot és a légnyomást is, ami a horgászoknak jó hír lehet.

p1020680.jpg

p1020708.jpg

Nem maradt más hátra, mint a beállítások menü, ahol választhatunk a 10 előre beállított számlapból, ami lehet digitális, analóg megjelenítésű is, de a Mi Fit alkalmazásból több számlap is eérhető. Itt állíthatjuk be, hogy a jobb oldalon található gomb nyomva tartásával milyen funkciót indítsunk el. Így például a gomb használatával azonnal indíthatjuk az óráról a sport módok egyikét vagy beállíthatjuk azt is, hogy a gomb nyomva tartásával kapcsoljon ki az óra.

Az óra előlapján az Pace és Stratos-sal ellentétben nem kapott fényérzékelőt, így a menüből állíthatjuk be e kívánt fényerősséget. De van itt nekünk még Find device funkció, amivel megcsörgethetjük a telefonunkat és itt találhatjuk a szoftver verzió számát, resetelhetjük az órát, illetve kapcsolhatjuk ki azt.

 

 

Aktivizáljuk magunkat és használjuk az órát!

 

A telefonos szoftver, ahogyan az a nagyoknál is, rengeteg lehetőséget nyújt, ha sportolásra használjuk az órát, hogy kielemezhessük az elért eredményeinket. Az Android és iOS kompatibilis Amazfit Watch helyett itt a szintén mind a két rendszerrel jó barátságot ápoló, Mi Fit alkalmazást elindítva kell összepárosítani az eszközeinket.

Főbb menüpontok közül hármat kapunk, az első a már említett kezdőlap a főbb információkkal. A Második oldal a tevékenységeinkre fókuszál, azaz itt nézhetjük meg és elemezhetjük ki az óra által mért sportolás közben mért adatainkat. A harmadik pedig a profil, ahol beállíthatunk célkitűzést, módosíthatjuk az értesítéseket és még rengeteg más dolgot.

 

Állapot

screenshot_20180618-091157.jpg

A kezdőoldalon láthatjuk a legfontosabb adatokat, az utolsó mért alvási adatainkat, napi elért eredményeinket, mért lépés (méterben megadva és az elégetett kalória mértékét) illetve az utolsó tevékenységeinket, utoljára mért pulzusunkat és itt jelzi a szoftver, ha újabb firmware-t talált az órához.

 

Tevékenység

 

1_7.jpg

A tevékenységi adatok tetején egy összesített mért számot láthatunk, hogy a mért aktivitási idő alatt milyen távot tettünk meg. Ha erre rákattintunk, akkor megnézhetjük hétre és hónapra is lebontva, hogy milyen aktivitásokat mért az óra. Ha kiválasztunk egyet, akkor egy elég komoly kis analízist kapunk. Megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy egy Stratos-hoz hasonló eredménytáblázat fog előttem állni, de remek dolog, hogy ezt nem hagyták meg a drágább óra kiváltságának, így a Bip által is rengeteg dolgot visszanézhetünk, így jó kis edzőtársunk lehet.

 

Profil

 

2_5.jpg

Részletekbe menően szinte mindent beállíthatunk. Tényleg nagyon sok minden kapott helyet. Az eszközeim pont alatt láthatjuk az óra akkumulátorának pillanatnyi kapacitását, ha rákattintunk, akkor az óra beállításai között találjuk magunkat. 15 téma közül választhatunk. Beállíthatjuk a képernyőzár „Smart Lock” feloldását. Engedélyezhetjük, hogy értesítsen, ha bejövő hívásunk van. Ami külön jó ebben a funkcióban, hogy nem késleltetve értesít, mint anno a Mi Band, hogy 3 másodperces késleltetéssel jelzett csak, hogy hívásom van, hanem ahogyan a telefon megcsörren, már rezeg is a karomon a Bip és látom, hogy ki hív éppen.

screenshot_20180614-195753.jpg

Beállíthatunk külön esemény értesítéseket, ébresztést, engedélyezhetjük, hogy mely alkalmazások értesítései jelennek meg a telefonon, így minden a telefonunkon található alkalmazás által küldött értesítéseket viszontláthatjuk az órán. Viber, WhatsApp, Messenger, nem gond. Jelenleg ezek a csevegő alkalmazások vannak fent a telefonomon, de engedélyeztem mellette a Mail és Instagram értesítéseket is. Az alkalmazások által küldött értesítések ékezetes karaktereit nem jeleníti meg az óra. Nem is értem, hogy ez miért van így, hiszen a Stratosnál ez nem volt gond, így valószínű és remélem, hogy ez egy szoftver update-tel orvosolják a dolgot. Ahogyan azt a többi Xiaomi óra sem, a csatolt képeket ő sem jeleníti meg. Ha emailt kapunk, akkor a feladót és a levél tárgyát láthatjuk.

screenshot_20180615-103304.jpg

Jó hír viszont, hogy ha például egy barátunk számolna be unalmas óráiban a fél életéről például az egyik csevegő alkalmazás egyikén, nem fog folyamatosan rezegni a karunkon az óra beszélgetés közben. Sőt, azt is beállíthatjuk, hogy az óra csak akkor jelezze az értesítéseket, ha a telefon kijelzője ki van kapcsolva, hiszen így amúgy sem lenne értelme az órának folyamatosan rezegnie, ha a telefon kijelzőjén minden értesítést látunk.

Lehetőség van tétlenségi figyelmeztetés beállítására is, hogy jelezze, ha már túl sokat ültünk egy helyben, de beállíthatjuk, hogy szóljon, ha SMS érkezett és jelez, ha bejövő hívásunk van.

 

Egy kis mozgás

 p1020670.jpg

3_4.jpg

Az órával mért eredményeket tényleg nagy részletességgel láthatjuk. Ha megnézem a legutoljára mért kerékpározásomat, akkor láthatom a térképen, hogy merre mentem. Külön mérte és ki is jelzi nekünk a tevékenységgel eltöltött időt, az elégetett kalóriát, a maximális és átlagsebességet. De mérte közben a pulzusomat is, és amin nagyon meglepődtem, hogy azt is figyelte, hogy hány méter volt az út során az összes emelkedő és lejtő és hogy ezek hossza összesen mekkora volt. Bár azt nem mondanám, hogy ezen utóbbi értékek annyira pontosak lennének. Egy tevékenység közben a pulzusunkra is odafigyel az óra és egy kis ábrán megjeleníti, hogy az adott tevékenység milyen edzésmódnak felel meg.

4_2.jpg

A már említett magassági adatokból próbálja kikalkulálni, hogy mekkora utat tettünk meg emelkedőn és lejtőn egyaránt. A lapos, egyenes szakasz még aránylag rendben is van, a lejtő is lehet körülbelül azonos, de az emelkedőt kicsit sokallom, hogy a 20 perces kerékpározásból majdnem 7 perc emelkedő volt, bár ahol lakom, még az is elképzelhető, de viszont akkor az órában nagyon pontos szenzoroknak kell benne lennie, hogy ennyire alapos munkát végezzen.

screenshot_20180613-165157.jpg

A sebességi adatok is teljesen egyértelműek. A fő oldalon jelzi a teljes út alatti átlagsebességet, a leggyorsabban megtett kilométer sebességét és a leglassabban megtett kilométerét is. Jó dolog ugyancsak, hogy arra is hangsúlyt fektettek, hogy kilométerenként feljegyezze az adott szakaszban a megtett sebességet, így bármekkora is volt egy túra hossza, kilométerenként monitorozhatjuk a sebességünket.

screenshot_20180613-171049.jpg

A diagram fetisiszták is megnyugodhatnak, hiszen olyan csodás görbéket láthatunk, mint a Vészhelyzet EKG monitorjain. A sport tevékenységünk alapján kirajzolja a sebesség és idő diagramját. De a mért pulzusról és a tengerszint feletti magasságról is adatokat kapunk. A Strava szinkronizálás kimaradt a repertoárból, így a futóknak szánt közösségi oldalon nem tudjuk megosztani a tevékenységeinket. de természetesen a Mi Fit alkalmazásban részletesen nyomon követhetjük azokat. Bármelyik más mért eredményünket visszanézhetjük az órán, ehhez nincs szükség telefonos kapcsolatra, hiszen rengeteg adatot képes tárolni a Bip.

collage_1.jpg

Ha arra vágynánk, hogy egy hosszú sprint közben a Rocky c. filmben is feltűnt Survivor - Eye Of The Tiger című számot fogod hallgatni, akkor el kell, hogy szomorítsalak. Az órára nem tudjuk felmásolni kedvenc dalainkat, így sajnos nem hallgathatjuk a Bluetooth fülhallgatónkon őket, mint ahogy azt a Pace és Stratos-nál megtehettük. Ez a nagyok privilégiuma maradt.

screenshot_20180618-131703.jpg

Ami nagyon meglepett az a PPG szenzoros pulzusmérés volt. Szinte ugyanazt az eredményt hozta, mint amit a Stratos is tudott. Legtöbbször azonos, néha 1-2 pont eltérés volt a két óra között. Az órán az eltárolt pulzus adatokat nem tudjuk visszanézni, de természetesen eltárolja azokat és a Mi Fit alkalmazást használva vissza tudjuk nézni a telefonunkon a részletes méréseket, akár több napra visszamenőleg is. Nagyon tetszett az is, hogy külön megadhatjuk, hogy készenlétben, azaz mikor csak rajtunk van az óra, de nem végzünk vele egyéb tevékenységet, akkor beállítható, hogy 1, 10 vagy 30 percenként végezzen pulzusmérést. Így egy egész napot le tudunk vele fedni még alvás közben is.

Az alvás funkcióhoz nem kell lefekvés előtt az órán engedélyeznünk ezt a funkciót. Nincs is ilyen kapcsolója, mint ahogyan egyik Xiaomi órán sincs. Ezt az óra automatikusan elindítja, amint érzékeli, hogy nyugalmi állapotba kerültünk. Ügyesen és aránylag jól dolgozik, kijelzi, hogy mennyi időt töltöttünk ágyban, mennyit töltöttünk mély, illetve könnyű alvásban és persze, hogy mikor aludtunk el és mikor ébredtünk.

 

Akkumulátor

Az óra egy 200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami hihetetlen hosszú ideig képes életben tartani az órát. Meg merem kockáztatni, hogy aki csak óraként használja, elhagyva az okos funkciókat, akkor tényleg képes a névleges 45 napos üzemidőre. Ez természetesen azonnal csökken, ha használjuk a Bluetooth kapcsolatot, engedélyezzük a pulzusmérést, sőt a GPS használatával még nyomon követjük, hogy merre futottunk. De ha azt mondom, hogy a névleges érték 2/3-át hozta, akkor az nem rossz. Persze ezt nem mobiltelefonos szemmel kell nézni, hogy egy teljes nap helyett, délután már megadja magát az akkumulátor. A teszt időszak alatt 30 napot  simán kihúzott az óra egy feltöltéssel, igen egy hónapot. És ehhez az üzemidőhöz 2 óra töltés kellett neki 0-ról 100%-ra. Természetesen ebből könnyen sejteni lehet, hogy nem épp a maratonra készülök. De jó párszor elindítottam a mozgáskövetést ezen időszak alatt, azaz ment a GPS és pulzusmérés is séta, kerékpározás, futás , de még városnézés közben is ment az analízis, és a Bluetooth kapcsolat is többet volt használatban, mint kikapcsolt üzemmódban. Nyomkodtam, ismerkedtem vele, használtam és mégis, hihetetlen jó üzemidőre képes.  

Lehet, hogy sokan legyintenek erre a kis órára és azt mondják, hogy a jó dolgokat a Stratos kapta meg. És ebben teljesen igazuk is van. De mit kapott a Bip? A legolcsóbb GPS-szel szerelt Xiaomi okosóra a piacon. Tehát, ha egy olyan terméket keresel, aminél fontos, hogy futás, kerékpározás közben GPS alapján kövesse az útvonaladat, jelezze az értesítéseket és mérje a pulzusod sportolás közben, de akár egész nap is, akkor ebben kiemelkedőt alkotott a Xiaomi. Nem is beszélve a hosszú üzemidőről, amivel lekörözi a Pace, Stratos órákat és szerintem még rengeteg másikat is.

Ezek után elgondolkodtató, hogy aki egy Mi Band okos karkötőt vásárolna, az miért ne fektetne be inkább egy Bip órába, hiszen jelen pillanatban a fekete verzióért 59.99$-t kérnek, ami aztán tényleg nem nevezhető soknak egy transzflektív kijelzővel szerelt, pulzusméréssel, GPS-szel szerelt óráért. És nagyon sok funkció nincs benne a Mi Band-ben, ami viszont megtalálható a kis Bip-ben. Nekem nagyon tetszett és ha nem lenne a Stratos-om, akkor a Bip mellett tenném le a voksom. Mint ahogyan a többi terméket is, itt is választhatjuk a rendelésnél az EU Express szállítást, amivel áfa és vámmentesen rendelhetjük meg az órát.

 

20171109103025_35552_eredmeny.jpg

A Xiaomi Amazfit Bip órát itt találod

 

 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg, hogy másokhoz is eljuthasson! Csatlakozz hozzánk, legyél te is a Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr3514124323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása