A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Tényleg nagyon jó a Xiaomi asztali lámpája - Teszt

2018. február 09. - xiaomifan

1503439407531514810_eredmeny.jpg

Nem hazudok, ha azt mondom, hogy már legalább egy éve szeretnék egy ilyen asztali lámpát venni magamnak. Mivel az általam kiszemelt verzió akkumulátorral is rendelkezik, jött az ötlet, hogy éjjeli lámpának is használhatom, hiszen csak magammal kell vinnem a hálóba és szabályozhatom a fényerejét, színhőmérsékletét, hogy még kellemesebb legyen az olvasás.

Biztosan ismeritek azt az érzést, hogy vágysz valami után, de nem teszed meg azt a lépést, hogy a rászánt pénzedtől végleg elbúcsúzz. Álmatlan éjszakáidon feldereng a hőn áhított tárgy képe és megfogadod, ha reggel felkelsz, az első lépésed az lesz a kávézás után, hogy megrendeled. Addigra persze már ébren van a koffeintől duzzadó éned és megint lebeszéled magadat róla.

Na, eddig és ne tovább, mondtam, amikor megláttam, hogy hosszú idő után lejjebb ment a Xiaomi lámpájának ára, így meg is rendeltem magamnak. Egy hónap várakozás után meg is érkezett, gyorsan neki is álltam a kicsomagolásnak.

 

Kicsomagolás

 

dsc06216.JPG

dsc06220.JPG

A Xiaomi Yeelight (YLTD02YL) egy újrahasznosított kartondobozban érkezett. A dobozban a burkolattal azonos, papírral kibélelve és elválasztva egy fehér színű műanyag tasakba volt csomagolva az új lámpám, mellette a töltéshez szükséges MicroUSB kábel és egy leírás. A lámpa összecsukva érkezett, hiszen így kisebb helyet foglal. A kerek talp 15 cm átmérőjű, itt találhatóak meg az érintés érzékeny funkciógombok, amit egy kemény papírlap védett. A fejet lehajtva a lámpa 35 cm, teljesen felnyitva pedig 62 cm magas.

dsc06488.JPG

dsc06490.JPG

A Yeelight tömege 650 gramm. Teljes egészében műanyagból épül fel, a flexibilis rész puha, gumírozott borítást kapott, de a Xiaomi-hoz hűen nem egy olcsó gumi külsőt, hanem egy selymesebb bevonatot kapott.

dsc06221.JPG

A talp hátulján található a MicroUSB port, amin keresztül árammal láthatjuk el a lámpát és ezen keresztül tölthetjük fel a beépített 2000mAh kapacitású akkumulátort is. Igen, nem a jól megszokott 230V-os feszültséggel kell konnektor után vadászni, hanem szinte bármiről elláthatjuk energiával. A talp alja fekete műanyag burkolatot kapott, itt találjuk a főbb specifikációkat. Mégpedig, 2700-6500K közötti színhőmérsékletre és 260 Lm fényerősségre képes, amit a fejbe épített 60 darab hideg és fehér fényű LED felhasználásával éri el, illetve keveri ki az átmeneti színeket. Az alján található csúszkával pedig áramtalaníthatjuk a lámpát, így nem fog energiát fogyasztani.

1503451751164474_eredmeny.jpg

A LED-ek egy opálos műanyag burkolat alatt kaptak helyet, amely kellőképp szétszórja a fényt, így nem a diódákból kiáramló határozottan erős fényt kell használnunk.

dsc06226.JPG

dsc06227.JPG

A fogyasztása teljes fényerőn 5W. Töltése 5V feszültségű USB portról történik, így akár számítógépről, telefontöltőről, de még külső akkumulátorról is telepumpálhatjuk elektronokkal a 2000mAh kapacitású akkumulátorát.
dsc06491.JPG

 

A nagy próba

 

Miután megérkezett, a mellékelt kábellel összekötöttem a laptoppal, hiszen javarészt az íróasztalon fogom használni a lámpát és a laptop USB portja is elegendő a működtetéséhez, feltöltéséhez, bár ez, mint tudjuk, sokkal lassabb, mintha egy telefontöltőről használnánk.

A talpon három érintésérzékeny gomb kapott helyet. Az első a ki/be kapcsoló, a másodikkal lehet a fényerősséget állítani, a harmadik pedig a színhőmérséklet választó. Nyolc fokozatban állítható a fényerősség és a színhőmérséklet is. A fényerősség alapállatban egy közepes beállításon van. Ha elkezdjük nyomogatni az érintőgombot, akkor négy lépésben lejjebb veszi a fényerőt, majd visszaáll középső állapotra, ahonnan pedig három lépésben vehetjük fel a fényerősséget, majd ha újra megnyomjuk, visszaáll a köztes erősségre.

2700K és 6500K színhőmérséklet

dsc06542.JPG

dsc06541.JPGA színhőmérséklet szintén ezzel a módszerrel testre szabható, hogy a 2700-as meleg vagy a 6500K fokos hideg fényt, illetve, ha e színhőmérsékletek közötti fényt szeretnénk használni.

szinvaltas.gif

A fej 270 fokban hajlítható, így nemcsak egyenesre (állóra) állítva, hanem hátrahajtva is, szinte bármilyen szögben használhatjuk. De nem csak a szár dőlésszöge, hanem az ovális kialakítású fej is elforgatható 90 fokkal jobbra és balra is. Így beállíthatjuk a nekünk ideális helyzetet, hogy kellő mennyiségű és pozíciójú fényt kapjunk.

dsc06545.JPG

dsc06546.JPG

Lemértem az USB portról leadott feszültséget, 5V 0.7A mellett 200 perc kellett, míg teljesen feltöltött. Ez elég soknak tűnik, viszont töltés közben is használhatjuk. Mivel javarészt egy helyen lesz, az íróasztalon, ezért szinte mindig csatlakoztatva lesz hozzá a MicroUSB kábel. Ha pedig elviszem magammal, akkor pedig a középső színhőmérsékleten használva, közepes fényerőn négy és fél óra volt, amíg működött. Ha lemerül, akkor a bekapcsoló gomb narancssárgán kezd halványan villogni. Töltés közben ez a gomb pedig piros színre vált, a töltés befejeztével, pedig elalszik.

dsc06550.JPG

Mivel könnyű, így felkapom az íróasztalról, lerakom az éjjeliszekrényre, lehajtom a fejét, bekapcsolom egy gyenge sárgás meleg fénnyel, és tökéletes az olvasáshoz. Ez az eddigi legjobb asztali lámpám, amit használtam.

Az EU Express szállításnak köszönhetően nem kell vámot vagy áfát fizetnünk a termékre.

Az általam is kipróbált akkumulátoros verziót itt találod

Ha nincs szükséged beépített akkumulátorra, akkor az e nélküli verziót itt találod

 

Csatlakozz hozzánk, legyél te is Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr7613647802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása