A kedvenc márkánk termékinek tesztje, bemutatók és akciók

Minden ami Xiaomi

Xiaomi Soocare X3 teszt - A szónikus fogkefe

2017. november 24. - xiaomifan

e_fogkefe-1220068.JPG

Sarkalatos téma a fogápolás mindenki számára. Ha valaki megkérdezi tőlünk, hogy mégis hányszor mosunk naponta fogat, illetve mennyi ideig, esetleg még a technikánkra is kíváncsi, akkor gyorsan lefagy a mosoly az arcunkról, és hirtelen átfut az agyunkon, hogy ezt most azért kérdezik tőlünk mert kíváncsiak vagy mert megint ott maradt a mákos tészta maradék a fogunkon?

Amikor még csak bemutató képeken találkoztunk a Xiaomi újabb beházasodásával, amit a SOOCAS-sal hozott létre, egyből az jutott eszünkbe, hogy ez a termék az elektromos fogkefék Bentley-je vagy Rolls-Royce-a. 

 

Kicsomagolás

 

e_fogkefe-1220053.JPG

e_fogkefe-1220054.JPG

Meghökkentő egyszerűségével, de mégis a szemnek kellemes kivitelezésével vett le minket a lábunkról a SOOCAS fogkeféje. A termék egy egyszerű, szokásosnak mondható nyitható fedelű újrahasznosított kartondobozban érkezett, viszont ebbe volt elrejtve az értékes belső, ami igazán szépre sikeredett. Ez most nem a reklám helye, és tényleg olyan érzése van az embernek, mintha valami igazi prémium terméket kapott volna. A fogkefe képe a középpontban és a felső sarokban a gyártó logója pezsgőarany színben csillog. A dobozt lentről felfelé hajthatjuk ki, ahol egyből őszentsége pihen a baloldalon és egy apró fül segítségével tudjuk kiemelni, amit egyáltalán nem bazári arany színű (persze Kínai) írásjelek vesznek körbe. A jobb felén pedig szintén egy fül segítségével nyitható belső dobozban találhatóak a mellékelt kiegészítők. Egyszerű, puritán, de szép. 

 

Láttad már, hogy milyen dupla akciókkal készültünk?

 

e_fogkefe-1220055.JPG

e_fogkefe-1220058.JPG

Kapunk hozzá egy leírást tele képekkel, ami sajnos Kínai nyelvű, így nem mentünk sokra vele. Szerencsére az interneten minden megtalálható, így hamar megtaláltuk az angol nyelvű leírását is.  Kapunk egy indukciós töltőt, amin nem lepődtünk meg, hogy nem EU szabvány, hiszen nem erre a piacra pozícionálták a terméket, úgyhogy a jól bevált 200 forintos átalakítónk megint jó szolgálatot tett. Kapunk egy hermetikusan lezárt zacskóban egy cserélhető fejet és egy fej védőt, arra az esetre, ha utazáskor magunkkal szeretnénk vinni a fogkefét.

 e_fogkefe-1220061.JPG

Valami eszméletlen egyszerűen, de stílusosan néz ki a Soocare X3. Elsőre furának tűnt a mérete, azt hittük egy kicsit alacsonyabb eszközzel lesz dolgunk. A pontos mérete 19.30 x 2.40 x 2.40 centiméter, súlya pedig 123 gramm. Nem recseg, nem ropog, nagyon jól össze van rakva. A felső kefe részt tartó ovális vonal a nyél felé egy hangyányit szögletes formára alakul át. A talp rész egy pezsgő arany színű borítás, amiről meg voltam győződve, hogy fémből készült, de tévedtem, műanyagból van.

e_fogkefe-1220075.JPG

Nagyon jó a súlyelosztása a terméknek. Nincsenek üreges részek. Olyan mintha egy tömör anyagot fognánk a kezünkbe. A matt fehér borítást a nyak hátsó részén a Soocare logója, elöl pedig a visszajelző LED-ek színesítik. Alulról felfelé haladva láthatjuk a három, zöld színben világító töltés és akkumulátor szint jelzőt, felette a Bluetooth kék színű lámpája gyullad ki, ha a telefonunkkal szinkronizálunk. Felettük a négy fogmosási módból álló visszajelzőket kapjuk, a felsorolás tetején pedig a körkörösen bordázott borítású ki/be kapcsoló gombot, ami egyben a funkció váltó gomb is. Az összeszerelés remek, a gomb egy század milliméternyit sem lötyög, olyan, mintha az egész test fix része lenne. Az egész fogkefe IPX7-es védelemmel rendelkezik, tehát egy percig sem kell attól tartanunk, hogy beázna és emiatt tönkre menne.

e_fogkefe-1220057.JPG

A fogkefe tetején, a kefe tartó részt a csomagból kibontva egy kis kúpos kupak védte, jó, hogy még erre is figyelmet fordítottak. A kefe a saját védőkupakjával pedig egy légmentesen lezárt kis tasakban érkezett. Először fura volt, hogy a kefe vége és a markolat között van egy 0.4 - 1mm-es távolság. De ez hivatott arra, hogy nem kezd zörgésbe a két vég, mivel nem érnek össze. Másrészt, az ide került víz, a szónikus vibrálás miatt nem marad meg. Ennek nagyon örültem, hiszen az általam használt Oral-B fogkefe folyamatosan szörcsög a belefolyt víz miatt. Ezért állandóan le kell szedni a fejet, megtakarítani a nyak részt az odafolyt víztől és fogkrémtől, ami nem annyira kellemes dolog. Itt viszont nincs ilyen probléma.

 

A Nagy próba

 

Természetes nem szükséges a fogkefét a telefonunkkal párosítani. Anélkül is tökéletesen működik minden tisztítási funkció, amit a fogkefe gombjának egyszeri lenyomásával választhatunk ki, de mi nagyon kíváncsiak voltunk mit is tud. Így az első dolgunk a Mi Home app telepítése volt, ami elérhető Android és IOS rendszerű készülékekre. Kapcsoljuk be a telefonunkon a Bluetooth-t, majd indítsuk el a Mi Home appot. Mi a "Mainland China" lokalizációt választottuk ki az alkalmazásban, ez azért fontos, mert amikor az alapértelmezett beállítással próbáltuk, akkor nem akart az eszközhöz kapcsolódni.

screenshot_2017-10-29-21-13-07-078_com_xiaomi_smarthome.png

e_fogkefe-1220071.JPG

A választható eszközök között meg is jelent a az elektromos fogkefe, sok kínai írásjel társaságában. Természetesen átnevezhetjük a fogkefét páldául "saját fogkefém" névre is. A kapcsolódás körülbelül 5 másodpercet vesz igénybe és a fogkefén felvillan a kék Bluetooth logó. És már láthatjuk is a fogkefénk adatait!? Igen, a fogkefénk adatait. Ki a fene gondolta volna, amikor gyerekkorában a TV Maci után elment fogat mosni, hogy majd egyszer a fogkeféje információival fog foglalkozni???

Valamiért nem nagyon erőltették meg magukat a fejlesztők a nyelveket illetően. Az egész szoftver kínaiul jelenik meg. Még ha spanyol, olasz, német (az angolt már nem is merem mondani) lenne, de a kínai karakterekre még rá sem lehet guglizni. Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem mind egyformának tűnik. Állítólag ez a hiba nem áll fenn, ha az IPhone-ra készített Mi Home alkalmazást használjuk, csak Androidnál. Ez egy elég nagy fekete pont. Viszont egyből kaptunk értesítést, hogy a fogkeféhez új firmware érhető el, így ezt gyorsan telepítettük is.

screenshot_2017-10-27-17-01-52-816_com_xiaomi_smarthome.png

Ha sikerült belépnünk a fogkefe alkalmazásába, akkor a kezdő oldalon két fontos információval találkozhatunk. Az első az akkumulátor töltöttsége, a másik pedig jelzi, hogy hány nap múlva lesz ajánlott a fej lecserélése. Hihetetlen, hogy figyelmeztet arra, hogy a baktériumok letelepedése és a sörték elhasználódása miatt, mikor ajánlott a csere. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mennyi ideig bírja egy feltöltéssel a Soocas X3, hiszen 25 napos üzemidőt ígérnek. Vagy nagyon ritkán mosok fogat vagy az akkumulátor tényleg ennyire jó bírja, hiszen már több, mint két hete használom, napi 2-3 fogmosással és 80%-on van az 1000mAh-s akkumulátor kapacitása.

screenshot_2017-11-17-10-01-41-532_com_xiaomi_smarthome_2.png

Az alkalmazás a fej cserélését 90 napban adja meg, így folyamatosan jelzi, hogy hány nap van még hátra az ideális használatból, miután új fejet kell illeszteni rá. Ha hiszünk az alkalmazásnak és beszereztük az új fejet, akkor csak az ikonra kell kattintani és ott vissza lehet állítani az alapértelmezett indulási időt, hogy onnan számolja a használatot. A középpontban egy körben jelzi hány pontot kapunk a használatra, én most 79-nél járok. Ez a pontszám elvileg a fogmosás idejétől, a tisztítás stílusától és ebből adódóan még a szennyeződés eltávolításából tevődik össze. 

A következő oldalon egy havi statisztikát láthatunk. Valamiért a napi és heti bontásban nem jelenik meg semmi csak a havi részben. Hogy ez miért lehet, arra egyelőre nem tudtunk rájönni.


screenshot_2017-11-17-10-02-08-075_com_xiaomi_smarthome.png

"Hát, ez valami nagyon fura!"

Az első használat olyan furcsa volt a saját Oral-B fogkefém után, hogy azt sem tudtam, hogy ez most mi!?...  A saját elektromos fogkefém forgófejes, a Soocare terméke pedig szónikus. Ergo míg a sajátom egy körkörösen mozgó, addig a Xiaomi-é egy 37200 rezgés/perc sebességgel rezgő fejjel rendelkezik. Hogy melyik a hatékonyabb, azt mindenki döntse el saját maga vagy kérdezze meg fogorvosát. 

e_fogkefe-1220065.JPG

Négy funkciót használhatunk a fogunk tisztításához:

- Az első mód az általános fogmosás, a szennyeződés és lepedék eltávolítása.

- A második az érzékeny mód: Az érzékeny mód tisztítja és védi az érzékeny fogakat. Ez a mód alkalmas azoknak a felhasználóknak, akiknek gyulladása, duzzanata van vagy friss implantátumot kapott. 

- Íny védő és első használatkor ajánlott mód: Ez a mód az érzékeny fogak masszírozására szolgál. Ez azoknak ajánlott még akiknél ínyvérzés tapasztalható, illetve ezt ajánlják az első héten, hogy hozzászokjunk a fogkefe használatához.

- Fogfehérítő mód: Ez a mód a dohányosoknak és a sokat kávézóknak javallott a program által. Így percenként váltakozva 34800 és 37200 rezgés/perc sebességgel tisztítja a fogakat.

 

screenshot_2017-11-19-09-56-08-697_com_xiaomi_smarthome.png

 

Az alkalmazásban külön beállítható, hogy az alapértelmezett két perces vagy a két és fél perces fogmosást választjuk. A fogkefe a tisztítás közben fél percenként egy apró rezzenéssel jelez, hogy tudjuk éppen hol járunk, így könnyen feloszthatjuk a tisztítást az alsó és felső fogsor között. 

Ezen felül a beállítások között választható még több funkció is, persze kínai nyelven, amihez szerencsére találtunk angol nyelvű leírást is.

Lehetőség van beállítani, hogy fokozatosan induljon el a rezgés, amikor bekapcsoljuk a fogkefét. Ez az első használatkor jól jön, hogy hozzászokjunk a rezgéshez. Beállíthatjuk, hogy a fogmosás végeztével 30 másodpercre aktiválja a fog fehérítő vagy az így masszírozó funkciót, illetve beállíthatjuk, hogy 10 másodpercig rezegjen még, ami a nyelvről való lepedék eltávolításában segít.

 

Meddig bírja?

Mint ahogy korábban említettük, a fogkefe nyelében egy 1000mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, amit a mellékelt indukciós töltővel láthatunk el árammal. A csatlakozója nem EU piacra készült, így ez egy átalakítóval korrigálható. Szerencsére nem kell sűrűn tölteni, így egy hosszabb nyaralásra is magunkkal vihetjük, amiben segít a kefe védő fej és a 25 napra elegendő akkumulátor kapacitás. Ez utóbbi az eddigi merülési szintet nézve, simán hozza, hiszen nekünk a kb két hét használat után is 80%-os kapacitással rendelkezik. A töltéshez csak bele kell állítani a tartójába, aminek működését a töltőn található Soocare logó fehér színű fényével, illetve a fogkefe akkumulátor jelzésére szolgáló halvány, lassan pulzáló LED-ek jeleznek.

dsc05270.JPG

Melyik a jobb fogkefe, a forgófejes vagy a szónikus? Melyik tisztít jobban? Véleményünk szerint a szónikus fogkefe nem tisztít klasszisokkal jobban forgófejes társánál, viszont a különböző funkciói révén sokat könnyíthet fogmosási szokásainkon. Mióta használom ténylegesen két percig mosok fogat, ami eddig lehet, hogy csak a fele volt. Folyamatosan elfelejtettem, hogy mikor kell fejet cserélni, itt erre sem lesz gondunk, mert jelez nekünk az alkalmazás. Szerencsére elfelejthetem a folyamatos elem cseréket is és egy feltöltéssel majdnem egy hónapig használhatom. Azt már nem is mondom, hogy a számomra kellemetlen víztől és fogkrémtől szörcsögő hangnak is búcsút inthetek. A minősége és kidolgozása remek, a plusz funkciói révén választhatunk a tisztítás lehetőségek közül, így azt hiszem egy remek készülékkel volt/van dolgom, ami még most is nagyon tetszik.

Nem csak fehérben, hanem fekete színben is választható, illetve választhatunk hozzá normál és mély, erős tisztítású cserélhető fejeket is. Rendeléskor jelenleg a legjobb megoldás az Europe Registered, ami a GearBest állítás szerint 75%-os biztonsággal áfa/vám mentes. Illetve felárral elérhető EU raktárból is.

nevtelen_16.jpg

A terméket itt tekintheted meg

 

Feketében, itt találhatod meg

Mondd el másnak is. A cikket egy kattintással meg is oszthatod

 

 

Csatlakozz hozzánk, legyél te is Facebook oldalunk tagja, így mindig frissen tájékozódhatsz az új híreinkről és a kedvezményes akciókról!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamixiaomi.blog.hu/api/trackback/id/tr9613364393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása